Home »

 

Полезна информация

 

Аналогова или ИП камера ??? Съществени разлики и характеристики на цифровите камери /ИП камерите/и аналоговите … Остават ли аналоговите технологии в миналото ??? КОлко бързо ще навлязат цифровите технологии в охранителната техника и способни ли са те да заместят напълно техните предшественици ???

Независимо дали целта ви е да защити хората , стоки , оборудване или информация , сигурността е основен приоритет за всяка от висок клас жилищни имоти , търговски и промишлени предприятия, както и обществени сгради . Кражба, вандализъм , проникване и други престъпления са често срещан проблем, и все по-голям брой предприятия се стремят да ъпгрейд, или да замени своите остарели системи за сигурност, видеонаблюдение с по-напреднали технологии за сигурност , предназначени да отговорят на техните нарастващи нужди за сигурност в 21-ви век .

Какво е IP камера?

За да се изясни объркването , че е важно да се отбележи , че IP Camera и Network Camera са едно и също нещо , и производителите използват взаимозаменяемо тези имена . Един IP камера е цифров от край до край , предава IP поток и идва с вграден в уеб сървър.

Разбиране на разликата между IP камери и аналогови фотоапарати

Ключовата разлика между аналогови и IP камери е начинът, по който се доставя на видео сигнал. Аналогови камери преобразуват сигнала във формат, който може да бъде получена от телевизор, матрична система, видеорекордер или монитор . Много съвременни аналогови системи използват DVR като носител за запис , конвертиране аналогови изображения в цифров формат .

От друга страна, един IP камера цифровизира видео сигнала от самото начало , като се използва специализиран енкодер, който съдържа борда уеб сървър. Снимки остават цифрови без никакви ненужни реализации изображения и качеството на картината, благодарение на изминатото разстояние над мрежата . IP камери от висок клас , като например Лонгси или Канток , предлагат резолюция 2.0 мегапиксела , предоставяйки несравнимо съдебномедицински детайл. Резолюцията на този фотоапарат е незаменим инструмент за търговски и промишлени обекти, в които мерките за сигурност изискват висока точност на изображения , които я правят лесно да се идентифицират лицата , регистрационни номера и т.н. Освен това, IP камера действа като мрежово устройство , където е заснето видео може да се разглежда не само чрез съществуваща мрежа , но също така чрез уеб браузър, който може да бъде достъпен чрез интернет .

Друга съществена разлика между аналогови и ИП камери е скалируемост. Един видео система IP – базирани окаже далеч по – рентабилен , защото тя може лесно да растат и да се персонализира към променящите се нужди на сигурността на потребителя. Тези системи позволяват на множество мрежови камери , за да споделят една и съща кабелна или безжична мрежа за предаване на данни. В резултат на това могат да се добавят произволен брой мрежови видео продукти на системата за сигурност по всяко време без скъпи промени в мрежовата инфраструктура . Освен това , IP камери могат да бъдат поставени и свързани в мрежа от почти всяко място , което позволява максимална ефективност и гъвкавост.

Такава скалируемост не е възможно с аналогови камери. В аналогов видео система , специален коаксиален кабел трябва да се изпълнява директно от всяка камера за гледане / запис станция . Отделен аудио кабели също трябва да бъдат използвани, ако се изисква аудио . Това означава , че добавянето на допълнителни камери или промяна на инфраструктурата на системата може да бъде сложно и скъпо , и в крайна сметка ограничава в способността му да изпълни уникални нужди за сигурност на вашия съоръжението .

Трябва ли да ви строши аналогови камери , ако искате да преминете към IP ?

Системи за висок клас търговски и индустриални приложения за видео наблюдение са много скъпи , и ъпгрейди може да струва хиляди евро. Добрата новина е, че не е нужно да се отървете от вашите аналогови камери , ако тези, които са част от текущата си система за видеонаблюдение , за да преминете към IP камери. Можете да инсталирате хибрид видео рекордери ( DVS )  , който предлага гъвкавост, за да записва и показва аналогов , така и IP камери. Този изтънчен рекордер поддържа толкова, колкото 136 камери ( до 68 може да бъде аналогов ) , като ви дава възможност да започне усвояване на ползите от най-новите технологии , без да се налага да плащат високата цена на замяна на цялата система за сигурност , всички наведнъж

 

Няма коментари

Тук може да зададете вашите въпроси.

Публикувай коментар